У Британії пропонують запровадити біометричні паспорти на блокчейні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії пропонують запровадити біометричні паспорти на блокчейні

Світ
243
Дослідницький центр Reform рекомендує британському уряду переглянути систему ідентифікації громадян. Експерти пропонують створити доступну громадянам платформу на базі блокчейна, яка допоможе ідентифікувати людину за допомогою біометрії. Влада Британії вже розробила свою систему онлайн-ідентифікації, але поки процес впровадження йде повільно.
Експерти дослідницького центру Reform опублікували звіт, в якому описали переваги блокчейн-системи ідентифікації громадян. На думку авторів, єдина онлайн-платформа зменшить бюрократію і передасть персональні дані з рук держави в руки самих людей.
Reform пропонує розробити мобільний додаток і сайт, доступ до якого мали б усі громадяни Великобританії. Через спеціальну програму британці будуть давати державі доступ до своїх персональних відомостей для посвідчення особи.
Для підвищення безпеки аналітики пропонують додатково додати біометричну ідентифікацію за відбитком пальця або обличчям. Отримана система стане заміною паспортів, а громадяни зможуть підтверджувати свою особистість за допомогою смартфона.
Британська влада намагалася створити власну систему онлайн-ідентифікації Verify, але поки що вона не використовується в країні. У Reform вважають, що розробка не отримає широкого застосування, оскільки через неї можна проходити ідентифікацію не у всіх випадках.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас