ЄС ще не визначив деталі нової програми допомоги Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС ще не визначив деталі нової програми допомоги Україні

Кредит&Депозит
150
Обсяг і умови надання Європейським Союзом макрофінансової допомоги Україні в рамках можливої нової програми ще не визначені й будуть предметом обговорення і між сторонами, і всередині Євросоюзу.
Про це повідомили в Представництві ЄС в Україні у відповідь на запит агентства “Інтерфакс-Україна”.
“ЄС має намір оцінити наданий Україною запит у подальшій макрофінансовій допомозі”, – йдеться у відповіді.
У диппредставництві зазначили, що Європейська комісія внесе пропозицію з цього питання до Європейського парламенту та Європейської ради, які повинні будуть схвалити її для здійснення такої операції.
При цьому в разі затвердження нової програми фінансової допомоги умови її надання будуть закріплені в новому меморандумі про взаєморозуміння, узгодженому двома сторонами.
“Специфіка цих умов має обговорюватися. Але видається очевидним, що до їх переліку входитиме продовження реформ у ключових сферах, що містяться в поточній програмі, з урахуванням економічних і структурних змін, що відбулися за останні два роки”, – зазначено у відповіді на запит.
У Представництві ЄС зазначають, що визначення остаточного розміру макрофінансової допомоги є складним процесом, під час якого враховується економічна ситуація і фінансові потреби відповідної країни, а також успіхи у проведенні реформ.
“Деталі будь-якої можливої нової програми – якщо українська влада зробить запит – мають бути розроблені. Це передбачає суму, тривалість і кількість траншів, які можна було б передбачити, а також супутні політичні умови”, – наголосили в представництві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас