Нацбанк скасував послаблення для банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк скасував послаблення для банків

Казна та Політика
1303
Національний банк України з 28 листопада скасовує свою постанову від 24 лютого 2015 року №129 Про деякі питання діяльності банків, яка вводила послаблення для банків у період шокового впливу відразу декількох факторів: різкого погіршення економічної ситуації, значної девальвації національної валюти, подій у Криму і на Сході.
Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
“Скасування… обумовлена тим, що негативні наслідки такого впливу вже ідентифіковані банками і враховані у розроблених ними планах заходів щодо приведення показників своєї діяльності до нормативних вимог, які зараз виконуються”, – відзначили у Нацбанку.
Крім того, у НБУ додали, що зараз відбуваються позитивні зміни і у банківському секторі. Тобто стабілізувався курс гривні і покращився стан ліквідності у банківській системі.
У той же час для банків, які все ще проводять показники своєї діяльності до нормативних вимог у рамках планів заходів, розроблених за постановою №129, продовжено мораторій на застосування заходів впливу за порушення цих показників і дію обмежень щодо здійснення такими банками окремих видів банківських операцій.
Нагадаємо, прийнята 24 лютого 2015 року постанова №129 дозволяла “не застосовувати до банків заходів впливу за порушення економічних нормативів мінімального розміру регулятивного капіталу (Н1), достатності (адекватності) регулятивного капіталу (Н2), пов’язані з переоцінкою рахунків у іноземній валюті та банківських металах у зв’язку зі зростанням після 6 лютого 2015 року курсу інвалют і/або викликані формуванням резервів для відшкодування можливих втрат за активними банківськими операціями”.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас