Швидкість передачі даних при квантовому шифруванні збільшено у 5-10 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швидкість передачі даних при квантовому шифруванні збільшено у 5-10 разів

Світ
474
Фахівці з квантової безпеки з Університету Дьюка, Університету штату Огайо і Національної лабораторії Ок-Рідж (США) розробили нову систему, здатну генерувати і розподіляти коди шифрування зі швидкістю, що в 5 — 10 разів перевищує здатності інших квантових систем.
«У найближчому майбутньому у нас, найімовірніше, з’явиться функціональний квантовий комп’ютер, який зможе почати ламати існуючі криптографічні шифри, — вважає Деніел Готьє, професор фізики Університету штату Огайо. — Нам дуже потрібно серйозно замислитися про технології, за допомогою яких ми захистимо інтернет».
Проблема багатьох систем квантового розподілу ключів в тому, що вони працюють на відносно низькій швидкості — від десятків до сотень кілобайт на секунду — а це занадто повільно для більшості практичних завдань, які виконує сьогодні інтернет. Тому вчені зробили спробу збільшити швидкість передачі квантових даних, умістивши в одному фотоні більше інформації.
Синхронізувавши час запуску фотона і його фазу, вони змогли зашифрувати замість одного два біти інформації на одному фотоні. Це, а також високошвидкісні детектори, розроблені інженерами Дьюка, дозволили дослідникам передати ключ в 5 — 10 разів швидше, ніж це можливо за допомогою інших методів.
Також вчені продемонстрували, що їхній метод захищений від звичайних типів атак навіть у разі наявності уразливості в обладнанні. У досконалому світі квантовий розподіл ключів був би ідеально захищеним. Будь-яка спроба втрутитися в обмін ключами спричиняла би помилку передачі, яку легко помітити.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас