Мозковий імплант від DARPA дозволить контролювати настрій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мозковий імплант від DARPA дозволить контролювати настрій

Технології&Авто
562
Управління перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США (DARPA) славиться неординарними ідеями та розробками. Один з їхніх проектів — мозкові імпланти, які будуть за допомогою електричних імпульсів впливати на поведінку людини. Як повідомляє Nature, в даний час ці пристрої проходять попередні випробування.
Імпланти будуть аналізувати активність мозку і використовувати алгоритми для виявлення моделей, пов’язаних з розладами настрою. За рахунок електричних імпульсів вони зможуть відновити нормальний стан без втручання лікаря. Подібні пристрої забезпечать спосіб лікування важких психічних захворювань, які не піддаються сучасним методам. З іншого боку, техніка, що дає прямий доступ до внутрішніх почуттів людини, викликає численні етичні питання.
Мозкові імпланти, що стимулюють мозок за допомогою електричних імпульсів, успішно застосовуються для лікування розладів руху, в тому числі хвороби Паркінсона. Однак у випадку порушень настрою подібні пристрої були набагато менш ефективними. Ранні дані говорять про те, що постійне стимулювання деяких областей мозку може полегшити хронічну депресію, але велике річне дослідження за участю 90 осіб з депресією не виявило ніяких поліпшень.
Дві конкуруючі команди, що стоять за проектом DARPA, стверджують, що, незважаючи на попередні невдачі, їх розробка може стати успішною, оскільки новий варіант імпланта створювався під конкретні захворювання. Він буде включатися тільки тоді, коли це необхідно. Одна з можливих сфер застосування імпланта — допомога дітям і ветеранам, які страждають від депресії і посттравматичного стресового розладу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас