Гілларі Клінтон: Ілон Маск попереджає нас про ШІ, а ми не слухаємо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гілларі Клінтон: Ілон Маск попереджає нас про ШІ, а ми не слухаємо

Технології&Авто
2433
Колишня кандидатка у президенти США Гілларі Клінтон визнала штучний інтелект дуже важливою проблемою, що вимагає обговорення. На думку екс-держсекретаря США, цифровий нагляд і автоматизація праці матимуть на Америку найбільший вплив. Проте поки що країна абсолютно не готова до настання нової ери.
США абсолютно не підготовлені до економічних і соціальних наслідків розвитку штучного інтелекту. Цю проблему колишня кандидатка у президенти Гілларі Клінтон згадала в інтерв’ю у радіопередачі Х’ю Хьюїтта: «Світ стрімко рухається до ери ШІ. [Нові технології] вплинуть на те, як ми живемо, як мислимо, як взаємодіємо один з одним»
Представниця Демократичної партії США порадила прислухатися до «розумних людей, які б’ють на сполох». Клінтон навела як приклад Ілона Маска, Стівена Хокінга і Білла Гейтса, які регулярно попереджають про ризики ШІ. Наприклад, фізик Стівен Хокінг вважає, що штучний інтелект відіграє вирішальну роль в історії людства і стане в ній або найкращою, або найгіршою подією. Підприємець Ілон Маск виступає проти військових роботів і неконтрольованого ШІ і всерйоз побоюється, що алгоритми, які вийдуть з-під контролю, стануть причиною Третьої світової війни.
Однак, на думку Гілларі Клінтон, головну загрозу людям несуть автоматизація праці і тотальне цифрове стеження. Як кандидатка у президенти США Клінтон опинилася в епіцентрі скандалу через використання особистого сервера для робочого листування. «Все, що ми знаємо, говоримо і пишемо, десь фіксується», — зауважила Клінтон в інтерв’ю.
Автоматизація праці також турбує політика. «Безпілотники здаються гарною ідеєю. Але що буде з мільйонами людей — водіями вантажівок, кур’єрами, таксистами? Ми абсолютно до цього не готові», — цитує Клінтон The Verge.
Радикально змінити технологічний перебіг історії вже не можна, вважає Клінтон, навіть якщо вона все-таки стане президентом США. І все ж екс-держсекретар зазначила, що якщо б вона була при владі, то обов’язково зібрала б незалежну експертну комісію зі штучного інтелекту для складання плану на майбутнє.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас