Однорукий робот-муляр Hadrian XTM заробив $35 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Однорукий робот-муляр Hadrian XTM заробив $35 млн

Технології&Авто
2210
Роботи все активніше застосовуються у будівництві, і інвестори готові вкладати в них гроші. Один з прикладів — австралійська компанія Fastbrick Robotics, яка створила робота-муляра. Їй вдалося зібрати $35 млн за рахунок розміщення акцій на біржі. Як пише Business Insider, цих коштів вистачить для фінансування бізнесу протягом двох років.
Всього було розміщено 184 210 526 акцій вартістю $0,19. Зростання капіталу контролює компанія Bell Potter Securities. Акції піднімаються в ціні. Так, нещодавно вони зросли на 7,5% і тепер коштують по $0,215 за штуку. У Fastbrick Robotics кажуть, що задоволені досягнутим результатом. Тепер у компанії зосередяться на реалізації стратегічних планів розвитку.
Fastbrick Robotics успішно розвиває партнерство з великими компаніями: Caterpillar допоможе в комерціалізації і поширенні Hadrian XTM. Крім цього, машинобудівний гігант інвестував в стартап $2 млн (з можливістю додатково вкласти $8 млн). У Fastbrick також є меморандум про порозуміння з урядом Саудівської Аравії, який передбачає будівництво як мінімум 50 000 нових будинків до 2022 року.
Основна увага компанії зараз приділяється збиранню, тестуванню і демонстрації двох прототипів робота Hadrian XTM. Як очікується, випуск машини почнеться в 2019 році, а її вартість складе $2 млн. Робот вимагає мінімальної взаємодії з людиною і працює вдень і вночі, укладаючи до 1000 цеглин на годину, що відповідає роботі двох мулярів-людей протягом дня.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас