Вина не буде: «Інкерман» змушений зупинити виробництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вина не буде: «Інкерман» змушений зупинити виробництво

Фондовий ринок
2828
У середині жовтня окупаційна влада Севастополя вирішила розірвати договір оренди з ТОВ “Інкерманський завод марочних вин” щодо цілісного майнового комплексу (ЦМК) заводу, що включає в себе обладнання та приміщення цехів. Причина розриву – неналежний стан орендованого майна.
Згідно з російським законодавством, з 1 січня 2018 року виноробні підприємства, які не мають власних виробничих потужностей, позбавляються ліцензії. Керівництво заводу звернулося до “уряду” Севастополя з пропозицією розпочати поетапний план викупу орендованого майна. Але замість цього “департамент” майнових та земельних відносин міста подав до “суду” на ТОВ “Інкерманський завод марочних вин” щодо розірвання договору оренди та повернення орендованого майна. У результаті з 1 січня 2018 року підприємство змушене буде зупинитися, повідомляє Під Прицілом.
Аналогічна ситуація склалася і з радгоспом “Качинський”, де вирощується продукція для винзаводу.
Договір оренди землі у холдингу закінчився ще в грудні 2014 року, а новий договір окупаційна влада відмовилася укладати. “З початку 2015 року ведемо листування з урядом щодо укладення нової угоди. Але так і не змогли нічого домогтися: одні відмовки”, — нарікає директор радгоспу Михайло Хош, додавши, що всі ці роки радгосп платив податок за землю і навіть готовий виплатити орендну плату, якщо буде підписаний новий договір оренди. Радгосп звернувся з позовом в “Арбітражний суд” Севастополя, вимагаючи зобов’язати “уряд” укласти з ними договір оренди.

Довідка Finance.ua

  • Власником ТОВ “Інкерманський завод марочних вин” (частка 100%) і ТОВ “Качинський плюс” (частка 75%) є шведська компанія “Інкерман інтернешнл АБ”.
  • З 2016 року 20% частки в “Інкерман Інтернешнл АБ” належить китайському приватному інвестиційному фонду “Панг Чаг”.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас