У 2022 році Сінгапур випустить на дороги безпілотні автобуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2022 році Сінгапур випустить на дороги безпілотні автобуси

Технології&Авто
204
Безпілотники не замінять звичайних водіїв, але допоможуть доповнити і поліпшити існуючу транспортну інфраструктуру. На сьогоднішній день розробкою і тестуванням технологій на острові займаються близько 10 різних компаній, повідомляє Clean Technica.
На дорогах Сінгапуру з’являться громадські безпілотні автобуси вже в 2022 році. Про це повідомив міністр транспорту Кху Бун Ван. Перші маршрути почнуть роботу в трьох різних округах Сінгапуру, на слабо завантажених дорогах. Вони допоможуть доповнити і поліпшити існуючу транспортну інфраструктуру.
Оскільки перші безпілотники почнуть роботу тільки через чотири роки, Сінгапур не стане новатором і першовідкривачем у цій галузі. Однак, він стане першою державою, яка почне витягувати з автономних автобусів комерційну вигоду. На сьогоднішній день розробкою і тестуванням технологій на острові займаються близько 10 різних компаній.
Про те, що безпілотники замінять водіїв, не йдеться. Навпаки, на острові не вистачає робочих рук, і автономні автобуси дозволять розширити автопарк, зробити маршрути більш зручними і переконати жителів Сінгапуру пересісти на громадський транспорт.
Як повідомляє ТАСС, кожен автобус розрахований на 36 сидячих і 33 стоячих місця. Його максимальна швидкість — 60 км/год, але в умовах низької видимості — 10 км/год (розробники обіцяють, що збільшать її до 30 км/год). Безпілотник обладнаний GPS, камерами і лідарами, які відстежують пішоходів в радіусі 200 метрів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас