Долар стабільний у парі з євро, ієна дешевшає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар стабільний у парі з євро, ієна дешевшає

Валюта
251
Долар в п’ятницю стабільний відносно євро біля мінімуму за місяць на тлі відновлення зростання прибутковості US Treasuries, тоді як ієна дешевшає відносно більшості валют.
Торги в п’ятницю залишаються млявими після відновлення роботи бірж США і Японії, закритих в четвер у зв’язку з державними святами.
Євро на 9:00 у п’ятницю коштував $1,1850 в порівнянні з $1,1851 на закриття торгів у Нью-Йорку за підсумками минулої сесії.
Курс долара до японської нацвалюти підвищився на 0,3% – до 111,51 ієни. Євро в парі з ієною подорожчав на 0,3% – до 132,15 ієни.
З початку тижня долар подешевшав на 0,5% до євро та ієни.
Прибутковість 10-річних облігацій США і Японії підвищилася на 1 базисний пункт – до 2,33% і 0,03% відповідно.
Банк Японії знизив обсяги купівлі бондів з термінами обігу понад 25 років на 10 млрд ієн. За словами аналітика Bank of America Merrill Lynch по Японії Сюіті Осаки, такий крок зроблено, щоб забезпечити більш різкий вигин кривої дохідності.
Валюти країн Азії, що розвиваються, завершують зростанням відносно долара третій тиждень поспіль.
Тим часом південноафриканському ренду, який останнім часом постраждав від політичних і бюджетних негараздів, загрожують нові проблеми: в п’ятницю рейтингові агентства S&P Global Ratings та Moody’s Investors Service оголосять про результати перегляду кредитних рейтингів ПАР. Дев’ять з 16 економістів, опитаних агентством Bloomberg, очікують, що S&P знизить рейтинг держборгу в національній валюті. Четверо очікують аналогічного рішення від Moody’s.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас