Венесуела за кілька років хоче піднятися з восьмого на п'яте місце в світі за запасами газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела за кілька років хоче піднятися з восьмого на п'яте місце в світі за запасами газу

Енергетика
201
Венесуела розраховує в найближчі роки стати п’ятою країною в світі за запасами газу, заявив віце-президент нафтової корпорації Венесуели Petroleos de Venezuela SA (PDVSA) Сесар Тріана (Cesar Triana) на IV Форумі країн-експортерів газу, який проходить в Болівії.
Слова топ-менеджера наводяться на офіційному сайті PDVSA.
“У Венесуели багатообіцяюче майбутнє з точки зору газу. Обсяг доведених запасів газу у нас зараз становить 202 трлн куб. футів (TCF) (5,7 трлн куб м) – це восьме місце (у світі)”, – сказав він.
С. Тріана зазначив, що скоро Венесуела почне сертифікацію прогнозних і потенційних ресурсів газу, за рахунок яких обсяг запасів може зрости приблизно до 460 трлн куб. футів (13,1 трлн куб м) у найближчі роки. “Це дозволить нам стати п’ятою країною в світі за запасами газу”, – додав він.
Топ-менеджер PDVSA нагадав, що за підсумками 2016 року було видобуто 8,2 млрд куб футів газу (0,2 млрд куб м). Згідно зі стратегічним соціалістичним планом PDVSA, видобуток планується збільшити до 10,2 млрд куб футів (0,3 млрд куб м).
За словами С. Тріана, ринок Венесуели споживає 2,5 млрд куб футів газу (0,07 млрд куб м). Інша його частина повторно закачується в резервуари, а також використовується в секторі нафтопереробки.
Відповідно до статистичного огляду світової енергетики компанії BP за 2017 рік, перше місце за запасами газу зараз займає Іран (33,5 трлн куб м), на другому місці Росія (32,3 трлн куб м), третє місце займає Катар (24,3 трлн куб м).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас