У США придумали друкувати житло для бездомних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США придумали друкувати житло для бездомних

Нерухомість
783
Норвезький архітектор придумав гарне рішення для міста, яке дозволяє використовувати «глухі» торці будівель одночасно як арт-об’єкт, мультимедійний екран і притулок для сотень тисяч бездомних.
Нью-йоркське дизайнерське агентство Framlab придумало спосіб, як забезпечити житлом бездомних з міських вулиць. Проект Homed норвезького архітектора Андреаса Тьєдфлаата пропонує дуже оригінальне рішення: надруковані на 3D-принтері житлові модулі, які за формою нагадують бджолині стільники і кріпляться до глухих стін висоток за принципом будівельних лісів. Їх можна добудовувати або розбирати при необхідності.
Оскільки кожен квадратний сантиметр землі Нью-Йорка коштує величезних грошей і вже давно зайнятий, таке вертикальне рішення може стати виходом із ситуації і дати притулок 61 000 осіб, які зараз змушені спати прямо на міських вулицях.
Зовні модулі обшиті сталлю і оксидованим алюмінієм, а значить, взимку вони будуть зберігати тепло, а влітку залишатимуться прохолодними. Завдяки тому, що блоки надруковані заздалегідь, можна зібрати цілу стіну стандартного розміру 15×21 м з 95 таких «стільників» за кілька днів.
У кожному модулі буде ліжко, велике вікно, окремий вхід на замку, місце для зберігання одягу або постільної білизни, розетки, «розумне» освітлення, вентиляція, тепло- і звукоізоляція. Всі деталі інтер’єру будуть надруковані на 3D-принтері з біопластику, що переробляється, – це одночасно дешево і екологічно.
Вікна в «стільниках» зроблені з «розумного» скла з вбудованими світлодіодами. Вдень вони дзеркальні, тому притулок для бездомних більше буде схожий на арт-об’єкт. До того ж, не буде видно, що відбувається в модулі. А вечорами можна буде перетворювати ці вікна на величезні мультимедійні екрани і заробляти на рекламі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас