Іноземці скупили житла в США на рекордну суму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземці скупили житла в США на рекордну суму

Світ
921
Іноземні громадяни та недавні іммігранти вклали в купівлю житла на території США рекордну суму – 153 млрд. доларів за 12 місяців. Такі дані наводяться в дослідженні Національної асоціації ріелторів (NAR) країни.
Зростання в порівнянні з попереднім періодом склало 49%. В цілому іноземці скупили 284,5 тис. об’єктів нерухомості в США (зростання на 32%). У доларовому вираженні їхні покупки зросли до 10% від загального обсягу вторинного ринку житла з 8% роком раніше.
Китайці вже четвертий рік поспіль були основними покупцями житла в США серед іноземців, встановивши новий рекорд на рівні 31,7 млрд. доларів (плюс 16,1%).
Крім того, істотно зріс попит з боку Канади: її громадяни за 12 місяців скупили будинки і квартири в США на рекордні 19 млрд. доларів проти 8,9 млрд. роком раніше, коли продажі канадцям впали більш ніж на 20%. За статистикою, канадці вибирають дорогу нерухомість у США, яка проте дешевша від порівнянних об’єктів у Канаді, де зростання цін в останні місяці зашкалює.
До топ-5 також увійшли британці, які витратили на житло в США 9,5 млрд. доларів, мексиканці (9,3 млрд.) і індійці (7,8 млрд.).
В середньому іноземці платили 302,3 тис. доларів за будинок або квартиру в США, що на 9% більше від торішнього показника. При цьому середня ціна на американському ринку житла в цілому склала 235,8 тис. доларів.
Заповзятлива сім’я китайських мігрантів викупила «вулицю багатіїв» в елітарному районі Сан-Франциско (США). Влада міста продала престижний квартал Presidio Terrace всього за 90 тис. доларів. У розпорядження китайського подружжя надійшли тротуари, зелені насадження, парковки та інші об’єкти загального користування.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас