У Канаді включать до держстатистики доходи від марихуани — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Канаді включать до держстатистики доходи від марихуани

Світ
310
Статистична служба Канади Statistics Canada планує включити оцінки доходів від вирощування, продажу та використання марихуани в розрахунок ВВП, щоб врахувати наслідки її легалізації, яка очікується до середини 2018 року.
Канада стане першою розвиненою країною світу, яка дозволить використання каннабісу як в медичних, так і в рекреаційних цілях. Уряд країни вніс до парламенту законопроект про легалізацію марихуани в квітні 2017 року. При цьому прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо пояснював рішення тим, що легалізація дозволить позбутися від незаконних виробників і декриміналізує галузь, а також захистить підлітків і молодь.
Обсяги ринку марихуани складно оцінити, тому статслужба почне з опитувань та даних, зібраних Міністерством охорони здоров’я і аналогічними відомствами.
Вже опубліковані попередні формули для розрахунку витрат населення на марихуану. Як приклад наводяться такі розрахунки: якщо 1 млн. канадців вживає один грам марихуани щодня при середній ринковій ціні 8 канадських доларів (6,3 долара США) за грам, то сукупні витрати складуть майже 3 млрд. канадських доларів на рік.
За оцінками компанії Canaccord Genuity Inc., роздрібні продажі марихуани в Канаді в рекреаційних цілях можуть досягти 6 млрд. канадських доларів до 2021 року. ВВП країни перевищує 2 трлн канадських доларів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас