Нафта корекційно знижується після ралі на даних про зниження запасів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта корекційно знижується після ралі на даних про зниження запасів

Енергетика
215
Світові ціни на нафту в четвер вранці знижуються в рамках корекції після рекордного ралі днем ​​раніше на статданих про зниження запасів “чорного золота” в США, які перевершили прогнози аналітиків.
Станом на 6.52 за Києвом вартість січневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,25% – до 63,16 долара за барель, ціна січневих ф’ючерсів на нафту марки WTI – на 0,21%, до 57,90 долара за барель. Днем раніше вартість WTI подолала позначку в 58 доларів за барель вперше з 1 липня 2015 року.
У середу, 22 листопада, міненерго США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 17 листопада, знизилися на 1,9 мільйона барелів, або на 0,4%, до 457,1 мільйона барелів. Аналітики очікували зменшення показника тільки на 0,3%, або на 1,5 мільйона барелів, до 457,5 мільйона барелів.
Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушингу (Cushing), за даними міністерства, знизилися на 1,9 мільйона барелів, склавши 61,2 мільйона барелів. При цьому до виходу статистики міністерства підтримували ціни на нафту дані від Американського інституту нафти (API). Інститут також прогнозував зниження більше прогнозованого, називаючи значення в 6,356 мільйона барелів.
Інвестори звертали свою увагу і на пригоду в США. В кінці минулого тижня TransCanada закрила частину трубопроводу Keystone після витоку 5 тисяч барелів нафти в американському штаті Південна Дакота. Була перекрита ділянка від Хардісті в канадській Альберті до Кушинга (Оклахома, США) і від Хардісті до Вуд-Рівера і Патоки (Іллінойс, США). Витік був виявлений вранці в четвер після сигналу про падіння тиску.
Ринок, як і раніше, очікує засідання країн угоди про скорочення видобутку нафти ОПЕК+. Захід пройде у Відні 30 листопада. Крім того, напередодні цієї зустрічі, 29 листопада, відбудеться засідання міністерського комітету з моніторингу виконання домовленостей ОПЕК+ і коригування його умов, до якого входять Саудівська Аравія, Венесуела, Кувейт, Алжир, Оман і Росія.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас