Курс долара США знижується другий день поспіль на заявах глави ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара США знижується другий день поспіль на заявах глави ФРС

Валюта
1239
Глава Федеральної резервної системи США Джанет Йеллен заявила напередодні, що зміна грошово-кредитної політики має дві сторони: занадто швидке посилення може закріпити інфляцію нижче 2%, в той час як надто повільне підвищення процентних ставок може призвести до перегріву ринку праці.
За її словами, є ознаки зниження інфляційних очікувань, але “насправді я не думаю, що вони впали занадто сильно”. “Дуже небезпечно, якщо інфляція піде вниз і не досягне згодом цільового рівня центробанку”, – зазначила Дж.Йеллен.
З іншого боку, вважає керівник Федрезерву, “якщо ми занадто стрімко видалимо стимулюючі заходи, це, в самому несприятливому випадку, може викликати економічний спад”, повідомило агентство Bloomberg.
Євро торгується вранці в районі $1,1740 проти $1,1738 на закриття попередньої сесії.
Вартість єдиної європейської валюти перебуває зараз близько 131,75 ієни в порівнянні з 131,99 ієни днем ​​раніше. Курс долара становить 112,22 ієни проти 112,45 ієни у вівторок.
Індекс ICE U.S. Dollar, що показує вартість долара США відносно шести основних світових валют, опустився на 0,07%. Тим часом індикатор WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, зменшився також на 0,07%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас