Україна зробила прорив у рейтингу простоти сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зробила прорив у рейтингу простоти сплати податків

Казна та Політика
2794
Україна піднялася з 84-го на 43-є місце серед 190 країн світу в рейтингу простоти сплати податків, складеному групою Світового Банку та аудиторською компанією PricewaterhouseCoopers. Про це повідомляється на сайті “PwC Україна”.
“Україна досягла істотного прогресу, піднявшись у рейтингу «Оподаткування» з кінця переліку країн-учасниць у 2012 році до 43 позиції за результатами 2016 року. У порівнянні з показниками попереднього року, позиція України покращилася майже вдвічі – на 41 відсотковий пункт”, – сказано в повідомленні.
“Україна – єдина з країн Східної Європи та Центральної Азії, яка в 2016 році істотно зменшила податкові ставки. Зокрема, зменшення ставки ЄСВ призвело до послаблення податкового навантаження на бізнес. У порівнянні з іншими країнами, в Україні відносно прості процедури внесення виправлень до податкових декларацій та відшкодування ПДВ не по експортних операціях. у 2016 році представники бізнесу звикли до зближення правил податкового та бухгалтерського обліку і продовжили подавати податкову звітність в електронному вигляді”, – прокоментував результати країни партнер “PwC Україна” В’ячеслав Власов.
При цьому Молдова зайняла 32-е місце в даному рейтингу, Румунія – 42-е місце, Словаччина – 49-е місце, Польща – 51-е місце, Росія – 52-е місце, Болгарія – 90-е місце, Білорусь – 38-е місце.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас