Індія хоче вирішити проблеми з нерухомістю через блокчейн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія хоче вирішити проблеми з нерухомістю через блокчейн

Нерухомість
500
Індія хоче вирішити проблеми з нерухомістю через блокчейн. Для цього країна залучила шведський стартап ChromaWay, який у себе на батьківщині допомагав з переведенням земельного кадастру на блокчейн. В Індії за підтримки стартапу також буде розгорнуто пілотний проект. Так країна хоче боротися з шахрайством у сфері нерухомості, пише Techinasia.
Шахрайство з нерухомістю в Індії має величезні масштаби. Для багатьох це спосіб заробляти величезні гроші. Наприклад, найпопулярнішим способом незаконних інвестицій і відмивання грошей є придбання нерухомості під чужими або під вигаданими іменами. Щорічно держава втрачає через це мільйони доларів. Часто сумлінні громадяни потрапляють в ситуацію, коли куплена квартира або земля вже належить кільком різним власникам. Все ускладнюється корупцією. Щоб якось поліпшити ситуацію, уряд запланував перевести реєстр нерухомості на блокчейн.
На їхню думку, це забезпечить прозорість, непідробленість і захистить сферу реєстрації нерухомості від корупції. Для допомоги в реалізації проекту керівництво Індії залучило шведський блокчейн-стартап ChromaWay. Компанія стала популярною після допомоги Шведській кадастровій палаті в переведенні на блокчейн записів про реєстрацію прав на нерухомість. У Швеції ситуація з корупцією не така плачевна, як в Індії, але там блокчейн мав спростити бюрократичні процедури, прискоривши весь процес купівлі-продажу нерухомості. За останніми даними, повний перехід шведського кадастру на блокчейн відбудеться в 2019 році. За прогнозами, це заощадить шведським платникам податків більше €100 млн на рік.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас