Bloomberg назвало банк, який відмив 10 млрд доларів оточення Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg назвало банк, який відмив 10 млрд доларів оточення Путіна

Кримінал
1994
Американське агентство Bloomberg назвало банк, через який були виведені понад 10 млрд доларів, що належали людям з близького оточення президента РФ Володимира Путіна.
Про це йдеться в матеріалі агентства від 20 листопада 2017 року. Зокрема, у своїй публікації Bloomberg розповідає про суд над керівництвом російської фінустанови “Промсбербанк”, визнаної неплатоспроможною.
Згідно з даними слідства, до складу ради директорів банку входив двоюрідний брат російського президента Ігор Путін, який безпосередньо брав участь в організації виведення коштів через “Промсбербанк”, який був ключовою ланкою у всій злочинній схемі.
Зазначається, що викрита схема була найбільшою з коли-небудь розкритих у Росії. 11 жовтня поточного року, повідомляє Bloomberg, Подільський суд Підмосков’я виніс вирок у справі про розкрадання коштів на суму 3,3 млрд рублів у “Промсбербанку”.
Обвинуваченими в розкраданні були основний акціонер “Промсбербанку” Олексій Куликов, начальник кредитного відділу Зульфія Мусіна, колишній начальник служби безпеки Андрій Кібіцький і москвич Володимир Ісайченко.
Всі підсудні були визнані винними і отримали покарання від трьох років умовного ув’язнення до дев’яти років колонії. Останній, найбільший термін, призначили Олексію Куликову. За версією слідства, Куликов був головним розробником і організатором схеми виведення коштів із банку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас