Uber замовила у Volvo 24 тисячі безпілотних кросоверів на суму $1,4 млрд (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber замовила у Volvo 24 тисячі безпілотних кросоверів на суму $1,4 млрд (фото)

Фондовий ринок
1116
Компанії Uber і Volvo підписали угоду, згідно з якою сервіс таксі придбає 24 тисячі безпілотних кросоверів Volvo XC90 в період з 2019 по 2021 рік. Загальна сума операції оцінюється в $1,4 млрд, Uber буде використовувати ці автомобілі для створення сервісу таксі наступного покоління, в яких роль водіїв виконуватиме електроніка і штучний інтелект, а не людина.
Зазначимо, що Uber вже тестує безпілотні кросовери Volvo XC90 в Арізоні, Сан-Франциско і Піттсбурзі. В даний момент сервіс купує у Volvo автомобілі, після чого встановлює на них систему безпілотного управління, включаючи апаратне і програмне забезпечення.
Після укладання угоди Volvo повністю візьме на себе виробництво автомобілів і буде встановлювати на них всі необхідні сенсори і сканери в заводських умовах. Після отримання автомобілів Uber буде самостійно інсталювати на них необхідне програмне забезпечення, яке є частиною фірмової технології автономного управління. Інженери обох компаній під час тестування працювали в тісній зв’язці для того, щоб автовиробник точно зрозумів, які саме апаратні зміни треба внести в автомобілі, щоб технології Uber працювали з ними найбільш оптимальним чином.
Uber замовила у Volvo 24 тисячі безпілотних кросоверів на суму $1,4 млрд (фото)
Під час тестування на дорогах за кермом кросоверів присутні водії-випробувачі, які також збирали додаткову інформацію. При цьому в таксі, які будуть замовлені в 2019-2021 роках, будуть встановлені резервні системи управління і гальмування, які дозволять дистанційно керувати автомобілями, які потрапили у важкі умови, що дозволить повністю відмовитися від водіїв за кермом.
Uber залишила за собою право змінити модель автомобіля Volvo під час поставок (наприклад, замінити частину кросоверів XC90 моделлю XC60), а також звертатися до інших автовиробників для замовлення автомобілів, в які буде встановлена ​​система автономного керування.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас