Toshiba випустила нові акції на 5,3 мільярда доларів, щоб не збанкрутувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toshiba випустила нові акції на 5,3 мільярда доларів, щоб не збанкрутувати

Фондовий ринок
429
Японська технологічна корпорація Toshiba заявила про випуск нових акцій загальною вартістю 600 млрд ієн (5,3 млрд доларів). Це надасть можливість проблемному конгломерату зберегти статус компанії, яка публічно торгується. Хоча операція з продажу ключового активу Toshiba – підрозділу мікропроцесорів – затягується.
На такий екстрений крок раді директорів довелося піти, тому що компанії потрібно покривати збитки від банкрутства виробника обладнання для АЕС і ядерного палива Westinghouse.
Зазначимо, що до 31 березня 2018 Toshiba повинна залучити 750 млрд єн (6,7 млрд доларів), щоб не йти з торгів на Токійській фондовій біржі. Зараз Toshiba випускає 2,28 мільярда нових акцій за ціною на 10% нижче, ніж акції корпорації коштували на біржі в п’ятницю.
В результаті емісії акцій понад 30 зарубіжних інвестиційних фондів викуплять всього 35% японського технологічного гіганта. Серед нових інвесторів – Third Point, Oasis Management і Cerberus Capital Management. Сінгапурський Effissimo Capital Management став найбільшим акціонером з 11,34% акцій.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас