Британія виділить бюджет на впровадження безпілотників і електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія виділить бюджет на впровадження безпілотників і електромобілів

Світ
131
Британський міністр фінансів Філіп Хеммонд заявив на цьому тижні, що новий бюджет буде включати заходи із заохочення розвитку виробництва електромобілів, штучного інтелекту та телекомунікацій, а також безпілотників. Ці заходи можуть прискорити зростання ВВП Великобританії і створити високоякісні робочі місця, пише Reuters.
У неділю міністерство фінансів Великобританії повідомило, що Філіп Хеммонд незабаром оголосить про нормативні зміни для виробників автономного транспорту. Згідно з новими правилами, розробники зможуть тестувати робомобілі на дорогах Великобританії без участі людини. За словами Філіпа Хеммонда, повністю автономні автомобілі з’являться на британських дорогах у найближчі три роки.
Крім змін у законодавстві, міністерство створить фонд обсягом £400 млн ($530 млн) для підприємств, які будують станції для підзарядки нових транспортних засобів. Крім того, £100 млн буде виділено для субсидій тим, хто купить електромобіль.
Новий бюджет Великобританії також включає в себе інвестиції в розмірі £75 млн в індустрію штучного інтелекту, £160 млн — в мобільні мережі 5G, £100 млн у створення 8 тис. робочих місць для викладачів програмування £76 млн — в програми підвищення цифрових навичок. Міністерство фінансів також оголосило про те, що воно планує підвищити податки для виробників шкідливих для навколишнього середовища одноразових пластмас.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас