ЄС затвердив заходи щодо посилення європейської кібербезпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС затвердив заходи щодо посилення європейської кібербезпеки

Світ
142
Країни Євросоюзу ухвалили рішення про посилення європейської кібербезпеки і кіберстійкості у всьому ЄС.
Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС.
У жовтні Європейська рада поставила завдання посилити кібербезпеку, і затверджені сьогодні висновки підкреслюють необхідність того, щоб всі країни ЄС надавали необхідні ресурси та інвестиції для боротьби з кібернебезпекою.
У висновках вітається намір збільшити зусилля ЄС в дослідженні і розвитку кібербезпеки шляхом створення мережі центрів з кібербезпеки в усьому союзі.
Інші заходи, виділені Радою, включають надання необхідних правоохоронних інструментів для боротьби з кіберзлочинністю, розроблення скоординованої реакції ЄС на масштабні інциденти і кризові явища та кризові ситуації, а також проведення регулярних навчань з загальноєвропейської безпеки в галузі кібербезпеки.
Що стосується глобальних і дипломатичних аспектів кібербезпеки, Рада визнає важливість міжнародного співробітництва та вітає створення чітких рамок для використання політичних, дипломатичних та економічних інструментів, доступних для ЄС як відповіді на шкідливу кіберактивність.
“Кіберзлочини і діяльність шкідливих програм, що фінансується державами, є однією з найбільших глобальних загроз для наших суспільств і економік. Ми вже втрачаємо близько 400 млрд євро у всьому світі через кібератаки. Це чітко підкреслює необхідність використання ЄС наявних інструментів для підвищення стабільності в кіберпросторі та реагування на масштабні кіберінциденти”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас