"Бичачий" тренд emerging markets збережеться в 2018 р. - JPMorgan — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Бичачий" тренд emerging markets збережеться в 2018 р. - JPMorgan

Світ
594
Ринки акцій країн, що розвиваються, в 2018 році збережуть “бичачий” тренд і продемонструють зростання більш ніж на 10% завдяки збільшенню прибутку, прогнозують аналітики JPMorgan Chase & Co. на чолі з Джеймсом Саллівеном.
За їхніми оцінками, зведений фондовий індекс MSCI Emerging Markets може зрости на 14% і досягти 1300 пунктів до кінця наступного року, повідомляє агентство Bloomberg.
Згідно з консенсус-прогнозом, зростання прибутку компаній в країнах, що розвиваються, сповільниться до 12% в 2018 році з 20% в поточному році. Однак прибуток, як і раніше, буде збільшуватися швидшими темпами, ніж виручка, завдяки поліпшенню рентабельності.
JPMorgan рекомендує інвесторам позиції “вище ринку” по Бразилії, Китаю, Перу, Росії, Південній Кореї і “нижче ринку” по Колумбії, Мексиці, Туреччині і ПАР.
Серед галузей економіки аналітики інвестбанку віддають перевагу ІТ, фінсектору, виробникам споживчих і сировинних товарів і намагаються утримуватися від активного інвестування в енергетику, промисловість, телеком.
Тим часом в довгостроковому прогнозі JPMorgan (2018 Long-Term Capital Market Assumptions, LTCMA) аналітики виходять з росту ВВП в наступному році на 1,5% в розвинених країнах і на 4,5% в країнах, що розвиваються. Ці оцінки не змінилися з минулого року.
На думку експертів JPMorgan, в найближчі 10-15 років взаємодія циклічних і постійно діючих факторів набагато сильніше вплине на світову економіку, ніж у попередні десятиліття, пише Investment Magazine.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас