У системі доставки Amazon Key виявлено критичну уразливість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У системі доставки Amazon Key виявлено критичну уразливість

Фондовий ринок
408
Систему можна зламати за допомогою простенької програми і доступу до Wi-Fi. Компанія Rhino Labs наочно це продемонструвала і відправила відео Amazon, пише Wired.
Минулого місяця Amazon представив систему Amazon Key, яка дозволяє кур’єру доставляти посилки в квартиру, поки нікого немає вдома. «Розумний» замок відмикається за допомогою програми, а за діями кур’єра замовник може стежити за допомогою інтернет-підключеної камери Cloud Cam.
Однак, охоронне агентство Rhino Labs продемонструвало, як легко цю систему можна зламати за допомогою простенької програми і доступу до Wi-Fi. Компанія навіть записала відео з наочною демонстрацією цього. Спочатку кур’єр, як зазвичай, відкриває замок за допомогою програми. Заходить в квартиру. Залишає посилку на тумбочці. Виходить і закриває за собою двері. Все це чудово видно на Cloud Cam. А далі починається найцікавіше: замість того, щоб заблокувати замок, кур’єр починає DDos-атаку на Cloud Cam з пристрою, який кожен може спорудити з міні-комп’ютера Raspberry Pi й антени. Камера не відключається, а просто «заморожує» картинку. Замовник бачить перед собою закриті двері, а кур’єр в цей час спокійно заходить в квартиру.
Справедливості заради, це не зовсім проблема Cloud Cam — такі атаки виводять із системи всі Wi-Fi пристрої. Але якби камера від Amazon відключалася або виводила повідомлення про помилку на екран, господар зміг би щось запідозрити. А так можна влаштувати коротку DDos-атаку, за пару секунд увійти у двері і потрапити в сліпу зону камери, після чого дозволити системі працювати в звичайному режимі.
Коли Rhino Labs відправили відео Amazon, гігант інтернет-торгівлі заявив, що протягом тижня напише оновлення для системи, яка буде миттєво попереджати про «заморожування» камери в процесі доставки покупок. Також в Amazon відзначили, що кур’єрів для Amazon Key вибирають з особливою ретельністю, а кожен їх крок відстежується. Тому якщо працівник служби доставки раптом вирішить використовувати цей трюк, щоб пограбувати квартиру, він буде першим підозрюваним.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас