У столиці затримали на гарячому банду скімерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столиці затримали на гарячому банду скімерів

Особисті фінанси
278
16 листопада ввечері в Києві під процессуальним керівництвом Київської міської прокуратури №7 при технологічній і технічній підтримці Служби безпеки Приватбанку затримали на гарячому двох учасників банди скімерів, викрадали дані карт клієнтів українських банків за допомогою встановлення на банкомати скимминговых пристроїв останнього покоління.
Як повідомили в СБ Приватбанку, затримання шахраїв на гарячому стало результатом тісної взаємодії банку і поліції із застосуванням самих передових технологій, що дозволяють відслідковувати дії злочинців в режимі онлайн.
“Протидія кибершахраям є для нас пріоритетним завданням, це дуже складне завдання, зловити скімерів на гарячому, ми фактично “вели” злочинців більше місяця, щоб зловити на гарячому і пред’явити незаперечні звинувачення, – говорить керівник служби безпеки Приватбанку Сергій Болотін. – Система безпеки операцій в Приватбанку дозволяє захистити власників карт від шахрайства, навіть якщо карти були скомпрометовані внаслідок скіммінгу. Всім постраждалим від дій скімерів банк відшкодує вкрадені кошти».
У затриманих вилучено пристрої для дублікату та виготовлення підробних карт. Шахраям повідомлено про підозру (ст.ст. 200, 362, 361 ККУ), сьогодні у судовому порядку злочинцям буде обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
ПриватБанк закликає клієнтів бути пильними і перед початком користування банкоматом ретельно оглянути його на наявність сторонніх накладок або інших пристроїв. У разі виявлення підозрілої клавіатури або картоприймача необхідно відразу повідомити в банк на номери (056) 716 35 02, (067) 565 12 34, e-mail: dezhurka@pbank.com.ua чи будь-яким зручним способом. У разі підтвердження факту скіммінгу клієнт отримає фінансову винагороду від банку і вбереже себе та інших користувачів банкомату від шахраїв.
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас