У Альфа-Банку з'явився новий акціонер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Альфа-Банку з'явився новий акціонер

Фондовий ринок
2015
16 листопада в склад акціонерів Альфа-Банку з часткою 9,9% увійшов міжнародний інвестиційний фонд MSP Stiftung (Ліхтенштейн).
Як повідомляє прес-служба фінустанови, за результатами угоди після погодження з регулюючими органами України головою наглядової ради Альфа-Банку буде призначений австрійський банкір Мартін Шведлер.
Мартін Шведлер має багаторічний досвід роботи в корпоративних фінансах та інвестиційному банківському бізнесі в таких компаніях, як GE Capital, Raiffeisen Investment AG і Lazard Frères Gestion. Пан Шведлер займе позицію голови наглядової ради банку після погодження його кандидатури з Національним банком. Петро Авен, який в даний час займає цю посаду в Альфа-Банку, залишиться у складі наглядової ради фінустанови.
«Ми раді вітати нового партнера MSP Stiftung як акціонера ПАТ «Альфа-Банк». Наші подальші плани щодо співпраці включають збільшення частки MSP Stiftung в Альфа-Банку до 24,9%», – заявив голова наглядової ради Альфа-Банку Петро Авен.
Склад акціонерів Альфа-Банку поповнився фондом MSP Stiftung, створеним австрійським бізнесменом Мартіном Шлаффом. MSP Stiftung є співвласником банку Sigma Kreditbank AG (Ліхтенштейн), що спеціалізується на роздрібному кредитуванні. Також фонд володіє майже 25% акцій компанії RHI Magnesita NV.
Входження нового акціонера в ПАТ «Альфа-Банк» змінило структуру кінцевих власників участі в банку. Відповідно, основними кінцевими власниками участі в Альфа-Банку стали: MSP Stiftung – 9,9%, Михайло Фрідман – 29,62%, Герман Хан – 18,89%, Олексій Кузьмічов – 14,7% і Петро Авен – 11,17%.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас