Розробники Amazon створили робомагазин, який впізнає злодія навіть під маскою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробники Amazon створили робомагазин, який впізнає злодія навіть під маскою

Технології&Авто
417
У розташованому в Сіетлі експериментальному роботизованому магазині Amazon Go немає касирів – їх замінюють датчики і системи штучного інтелекту. Система здається зручною, але наскільки вона стійка з точки зору безпеки? Як показав тест, проведений співробітниками Amazon, магазин здатний впізнати людину навіть у костюмі, що приховує зовнішність. Про результати експерименту пишуть The Verge і Business Insider.
Amazon Go повинен змінити світ роздрібної торгівлі, позбавивши покупців від черг. Для цього ШІ магазину задіє розумні камери, машинне навчання і численні датчики. В результаті, система зможе ідентифікувати окрему людину і покупки, які вона здійснює. Щоб увійти в магазин, потрібно запустити додаток на смартфоні, після чого ШІ врахує всі товари, які бере клієнт. Коли покупець піде, система автоматично спише гроші за покупки з його рахунку в Amazon.
Під час тесту три співробітники Amazon, одягнені в костюми Пікачу, спробували обдурити систему. Вони хотіли винести із залу сендвічі, закуски і напої, але ШІ Amazon Go зміг правильно ідентифікувати співробітників, незважаючи на їхні жовті костюми, і активував їхні облікові записи.
Експеримент показав, що розумний магазин здатний впізнавати користувачів з вражаючою точністю. Однак, щоб система стала комерційно успішною, треба буде розв’язати ще низку проблем. Так, система Amazon Go перестає працювати, якщо в торговому залі більше 20 осіб, і розгублюється, коли покупки робить група з кількох людей, наприклад, сім’я з дітьми. Подібні технічні труднощі змусили компанію відкласти відкриття магазину, яке планувалося на початок року, що минає. Але відтоді технологію значно поліпшили – принаймні так запевняють в Amazon.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас