Morgan Stanley: біткойн спекулятивний і не заслуговує на особливу увагу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley: біткойн спекулятивний і не заслуговує на особливу увагу

Фінтех і Картки
763
CEO американського холдингу Morgan Stanley Джеймс Горман вважає, що “біткойн спекулятивний за визначенням”. Про це повідомляє CNBC.
На думку глави великого банку, біткойн отримує набагато більше уваги, ніж він насправді заслуговує. При цьому, вважає Горман, “цей феномен не зникне відразу” і проіснує ще деякий час.
Крім того, банкір переконаний, що біткойн не має нічого спільного з надійними інвестиціями, а тому бажаючим отримати гарантоване повернення від своїх вкладень не варто плекати ілюзій з цього приводу.
“Все що росте понад 700% на рік, є спекулятивним за визначенням, – продовжує американський фінансист. – Таким чином, ті, хто думає, що це стабільні інвестиції, просто обманюють себе”.
Також в інтерв’ю каналу Горман сказав, що не вважає біткойн надійним засобом збереження вартості. Крім іншого, він не впевнений, що фінансові регулятори пильно стежитимуть за ціною криптовалюти або регулюватимуть якісь пов’язані з нею процеси.
У чому висловив Горман абсолютну впевненість – так це лише в тому, що “біткойн активно використовується злочинцями”:
“Чи підтримують його люди, які бажають використовувати криптовалюти на анонімній основі в злочинних цілях? Абсолютно”, – сказав CEO Morgan Stanley.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас