Укргазбанк отримав 50 млн євро на розвиток МСБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укргазбанк отримав 50 млн євро на розвиток МСБ

Кредит&Депозит
423
Укргазбанк підписав угоду з Європейським інвестиційним банком і Європейським інвестиційним фондом на підтримку кредитування українських підприємців малого та середнього бізнесу в розмірі 50 млн євро.
Як повідомляє прес-служба банку, фінансування планується направити на підтримку проектів енергоефективності, відновлюваної енергетики та соціально-економічної інфраструктури.
«Підписання гарантійної угоди з ЄІБ і Європейським інвестиційним фондом на суму 50 млн євро дозволить Укргазбанку спростити доступ до фінансування для українських підприємців малого і середнього бізнесу та сприяти подальшим інвестиціям в економіку нашої держави», – зазначив глава Укргазбанку Кирило Шевченко.
Згідно з умовами угоди, гарантія буде частково покривати збитки Укргазбанку за невиконаними вчасно зобов’язаннями щодо сплати основного боргу і відсотків по кожному включеному в гарантований портфель кредиту, наданому прийнятним МСБ. Прийнятні кредити МСБ будуть покриватися гарантією в розмірі не більше 70% від заборгованості по кожному кредиту, але в межах максимальної суми покриття, що становитиме 25% від гарантованої суми всіх кредитів, включених в гарантований портфель.
Директор департаменту управління мандатами в ЄІБ Крістоф Кун зазначив, що підписання угоди з держбанком допоможе збільшити частку МСБ у виробництві ВВП в Україні.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас