Без паперових звітів: Рада спростила ведення бізнесу емітентами цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без паперових звітів: Рада спростила ведення бізнесу емітентами цінних паперів

Казна та Політика
396
Верховна Рада спростила процедуру ведення бізнесу і залучення інвестицій емітентами цінних паперів.
Законопроект 5592Д “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів)” підтримали у вівторок 237 народних депутатів.
Основні засади законопроекту оголосив голова підкомітету з питань цінних паперів, фондового ринку, діяльності рейтингових агентств та електронної комерції комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності Павло Різаненко.
“Хочу звернути увагу, що у нас в країні у формі публічних акціонерних товариств, так склалося, існують тисячі юридичних осіб, і у зв’язку з тим, що вони мають таку форму, вони зобов’язані виконувати вимоги, які надмірні. Тому що по суті ці організації не є публічними, тому пропонується, щоб без будь-якої бюрократії вони могли стати приватними акціонерними товариствами. Вони, як і раніше, будуть подавати регулярну річну звітність, але процедури будуть спрощені. Цим законом передбачається повністю прибрати паперовий документообіг при поданні звітності регульованої інформації у відносинах з національним регулятором. Це певна революція”, – сказав Різаненко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас