Китай розвиває космічну галузь в 5 разів швидше, ніж США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай розвиває космічну галузь в 5 разів швидше, ніж США

Казна та Політика
556
Генерал-лейтенант ВПС США Стів Кваст попереджає, що за швидкістю розвитку Китай обганяє Америку. США, як і раніше, світовий лідер в космосі, передає його слова CNBC, але, якщо сьогоднішні темпи зростання збережуться, то ситуація може змінитися на користь Китаю.
Стів Кваст пояснює: «те, що займає у США 50 років, Китай реалізує за 10 років». При цьому генерал-лейтенант вважає, що у США є всі шанси прискорити темп в 10 разів. Для цього треба зламати адміністративні бар’єри і зібрати талановитих вчених разом, давши їм свободу дії. Він каже, що зараз для освоєння космосу наступають агресивні і переломні часи, тому діяти старими методами вже неефективно.
Півстоліття влади регуляторів призвели до того, що підприємцям майже неможливо добитися успіху, наприклад, в запуску супутників, скаржиться він. Він звинувачує бюрократію в бідах американської космонавтики: для будь-якого космічного проекту потрібно робити докладний план, який влада розглядатиме до одного року. Потім вона, звичайно, може прийняти його. Але будь-які зміни змушують проходити це коло заново. В індустрії, де темпи все більш жорсткі, рік на узгодження паперів – це величезне гальмо. І його Кваст звинувачує в тому, що відставання Китаю швидко скорочується. З ним погоджуються й інші американські експерти: бюрократія гальмує космічні інновації і прогрес.
Кваст також заявив, що прискорення розвитку космосу – питання національної безпеки. Прогрес Китаю викликає занепокоєння, але реальну загрозу сьогодні він бачить у Північній Кореї. «Якби ця країна запустила ракету в космос, то створивши електромагнітний імпульс, вона могла б залишити нас без очей в космосі». Розвиненість космічних технологій – це стримуючий фактор, каже він, який може захистити населення від загроз. Він наполягає на розумному державно-приватному партнерстві. Роль приватного бізнесу в космосі величезна, але військові не повинні повністю залежати від нього, вважає генерал-лейтенант.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас