Найбагатші міста Британії краще пристосовані до автоматизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатші міста Британії краще пристосовані до автоматизації

Світ
258
Нашестя алгоритмів і роботів, скорочення потоку мігрантів і навіть старіння населення не завадять Лондону, Оксфорду і Кембриджу утриматися на плаву. Аналітики відзначають, що найзаможніші регіони Великобританії будуть найкраще адаптовані до викликів часу навіть після фіналізації Брекзіту.
Британський аналітичний центр Localis вивчив, як прийдешні технологічні і демографічні зміни вплинуть на ринок праці в окремих регіонах Британії. Аналітики враховували відсоток населення, чия праця найбільш схильна до автоматизації, а також галузі, найбільш залежні від праці мігрантів. Крім того, до уваги взяли частку населення старше 65 років і відсоток жителів з низькою кваліфікацією.
Експерти дійшли висновку, що після Брекзіту і настання автоматизації зберегти своє становище на ринку праці зможуть жителі найбагатших регіонів, в тому числі графства Оксфордшир, Кембриджшир і Беркшир, а також мешканці Брістоля і Бата. Однак найменше схильні до ризиків Лондон і Брайтон. Як пояснює Financial Times, жителі цих міст досить молоді і кваліфіковані, тому їм буде простіше адаптуватися до мінливого ринку праці.
Найзаможніші регіони менше покладаються на працю мігрантів, виявили аналітики. З цієї причини після скорочення потоків мігрантів у результаті Брекзіту в містах, як і раніше, залишиться достатньо робочої сили для підтримки ключових галузей.
Недооцінювати вплив мігрантів на окремі індустрії не варто. Прикладом можуть послужити США. Після посилення заходів проти нелегальної імміграції американські фермери зіткнулися з браком робочої сили. Однак вони не стали наймати місцевих робітників, як розраховував президент США Дональд Трамп. Замість цього фермери зробили ставку на автоматизацію галузі. Той же сценарій може втілитися і в Великобританії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас