У держбюджеті не прописали ліцензування лотерей, прибуток не зайде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У держбюджеті не прописали ліцензування лотерей, прибуток не зайде

Світ
294
Проект нових ліцензійних умов для українського ринку лотерей був відправлений Мінфіном на затвердження в Уряд Гройсмана в кінці травня 2017 року. Однак досі цей документ навіть не потрапив до порядку денного Кабінету Міністрів України.
Нові ліцензійні умови, розроблені Мінфіном, передбачають внесення операторами ринку плати за право вести діяльність по організації лотерей. Фіксована частина плати за ліцензію – 162,4 млн грн (100 тис мінімальних прожиткових мінімумів). Також щорічні фіксовані платежі будуть стягуватися з пунктів розповсюдження лотерей. Таким чином, тільки з однієї компанії держава зможе отримати більше 200 млн. гривень фіксованих податків.
За даними ДФС, у 2014 році загальний оборот ринку лотерей доходив до 12,4 млрд грн. При цьому, податків до бюджету з цієї суми було сплачено менше 3% – 318 млн. грн. Реальний обсяг грального ринку Мінфін оцінює в 40 млрд. “Проект нових ліцензійних умов був підготовлений з урахуванням цих даних. Учасники ринку цілком здатні заплатити цю зазначену в проекті суму як плату за вхід на ринок, в результаті чого бюджет тільки в цьому році може додатково отримати кілька сотень мільйонів гривень”, – зазначають джерела в міністерстві.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас