МВФ назвав ключові ризики для фінансових ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ назвав ключові ризики для фінансових ринків

Кредит&Депозит
509
Тривалий період низьких процентних ставок центробанків і зростання заборгованості в розвинених країнах мають найбільші ризики для фінансових ринків у середньостроковій перспективі.
Про це заявив перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Девід Ліптон, передають “Вести Экономика”.
“На фінансових ринках існують ризики, пов’язані з тим, що процентні ставки були низькими протягом дуже тривалого часу, – сказав він. – Це впливає на поведінку при прийнятті ризиків, це впливає на ринковий ризик, який є у учасників ринків капіталу”.
Пан Ліптон також вказав на зростання заборгованості як у розвинених, так і в країнах, що розвиваються. “Ми бачимо дещо більше використання позикових коштів в корпоративному світі, в деяких країнах серед домашніх господарств, тож зростання заборгованості і збільшення ринкового ризику – насправді те, за чим повинні стежити регулятори”, – зазначив він.
За даними Банку міжнародних розрахунків, в 2016 році загальносвітовий борг компаній і домогосподарств досяг 138% ВВП у порівнянні з 115% в 2007 році, до початку економічного спаду. Тільки для країн з розвиненою економікою показник в 2016 році склав 195%.
“Ми вважаємо, що грошово-кредитна політика повинна продовжувати надавати підтримку, і важливо знайти інші способи за допомогою макропруденційної політики гарантувати, що ризики на фінансових ринках перебувають під контролем, – сказав Девід Ліптон. – Але важливо також проводити політику, яка буде підтримувати зростання в довгостроковій перспективі, тому що більш сильний імпульс зростання в довгостроковій перспективі також допоможе регулювати ризики фінансового сектора”.
Тим часом, нинішня макроекономічна картина відображає глобальне відновлення, що зумовлено підтримкою з боку монетарної політики і підвищенням цін на сировинні товари.
“Ми вважаємо, що в довгостроковій перспективі необхідно стимулювати зростання, тому що тенденція зростання була дещо млявою. Тому, незважаючи на поліпшення процесу відновлення, наша ідея полягає в тому, що країнам варто скористатися можливістю відновлення, щоб спробувати підготуватися до сильнішого зростання в майбутньому”, – заявив заступник директора-розпорядника МВФ.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас