Рада має намір проіндексувати на рівень інфляції ставки акцизів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада має намір проіндексувати на рівень інфляції ставки акцизів

Казна та Політика
475
Верховна Рада має намір збільшити на індекс інфляції ставки акцизного податку крім спирту етилового, алкогольних напоїв, пива та рентної плати за використання радіочастотного ресурсу.
За прийняття законопроекту №6776-д за основу проголосували 260 депутатів при мінімально необхідних 226.
Згідно з пояснювальною запискою, цей законопроект доопрацьований і підготовлений на базі проектів №6776, №7110 і №7110-1.
Депутат Ради від фракції “Блок Петра Порошенка”, голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, виступаючи в Раді, зазначила, що при постійному збільшенні ставок акцизного податку на індекс інфляції значно скоротилися обсяги виробництва продукції і робочі місця.
Крім того, згідно з пояснювальною запискою, темпи збільшення податкових надходжень від сплати акцизу відстають від запланованих.
“Комітет прийняв рішення в доопрацьованому законопроекті щодо підвищення всіх ставок крім акцизу на спирт етиловий, інші спиртові дистиляти, алкогольні напої та пиво, а також рентної плати за використання радіочастотного ресурсу. За всіма іншими акцизними платежами ставка акцизного податку збільшується на індекс інфляції”, – заявила Южаніна.
Крім того, згідно з текстом документа, планується залишити ставку акцизного податку на тютюнові вироби в гривні і не вводити прив’язку до євро.
Автори ініціативи аргументують своє рішення тим, що гривня є єдиним законним платіжним засобом в країні, а ринок тютюнових виробів на 95% складається з вітчизняної продукції.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас