Boston Dynamics створила нестрашного робота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boston Dynamics створила нестрашного робота

Технології&Авто
717
Boston Dynamics, що прославилася завдяки створенню моторошнуватих роботів, більше не входить до складу Google, але не припиняє розробки. Engadget розповідає про нову модель компанії – оновлену версію робота SpotMini.
Чотириногий робот-пес, створений для функціонування в офісах, будинках і на відкритому повітрі. Судячи з ролику, який опублікували представники Boston Dynamics, його нова модифікація вже готова до роботи.
У компанії скупо описують робота як «нового SpotMini». На спині робота немає маніпулятора, а вся його поверхня покрита пластиком «теплих» відтінків – зовні видно тільки камери відеоспостереження. Все це робить зовнішній вигляд SpitMini менш агресивним і більш дружелюбним, ніж раніше.
Генеральний директор Boston Dynamics Марк Райберт заявляв раніше, що вважає робототехніку перспективнішою галуззю, ніж інтернет. Можливо, оновлений SpotMini – перший реальний крок компанії до успіху в цій сфері. На це точно розраховує новий власник Boston Dynamics японський телекомунікаційний гігант SoftBank, який має намір використовувати своє нове придбання, щоб зміцнити позиції на американському ринку робототехніки.
Boston Dynamics створила нестрашного робота
Втім, одне з основних застосувань SpotMini і подібних йому роботів, як і раніше, військове. Тим часом, вчені та активісти вважають появу бойових роботів величезною загрозою безпеці і свободі людства. Щоб донести свою точку зору, вони продемонстрували в ООН короткометражний фільм про небезпеку автономної зброї.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас