Bentley і Audi хочуть запозичити платформу Porsche для створення своїх спортивних електрокарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bentley і Audi хочуть запозичити платформу Porsche для створення своїх спортивних електрокарів

Технології&Авто
261
Незважаючи на те, що серійна версія спортивного електромобіля Porsche Mission E з’явиться на ринку тільки в кінці 2019 року, розробка даної моделі практично завершена. Німецькі інженери вже перейшли до етапу дорожніх тестів, на яких вивчають поведінку підвіски і режимів роботи двигунів. І готовністю прототипу вирішили скористатися побратими по концерну Volkswagen Group, яким також хотілося б мати у власній модельній лінійці спортивний електромобіль.
Цікаво, що мова йде відразу про два бренди – взяти Porsche Mission E за основу хочуть відразу в Bentley і Audi. Модель першої компанії може отримати назву Barnato, тоді як друга зарезервувала робочу назву e-tron GT. Обидві майбутні моделі будуть використовувати модульну платформу VW J1, про яку відомо, що в залежності від побажань розробників, вона може видавати 402, 536 або 670 к.с. потужності. Також передбачена надпотужна “тримоторна” версія на 936 к.с., в якій на задній осі встановлено два електродвигуни потужністю 375 к.с. кожен, а на передній – ще один двигун на 186 к.с.
Очікується, що електромобілі на платформі J1 будуть оснащуватися акумуляторами на 115 кВт/год, а трохи пізніше і на 150 кВт/год, що дозволить отримати запас ходу від повного заряду близько 500 км. Ця архітектура істотно відрізняється від іншої електричної платформи “C-BEV” концерну VAG, яка буде використана в кросовері Audi E-tron Sportback. Одна з головних відмінностей полягає в тому, що в “J1” батарейний відсік розташований максимально близько до землі для кращої стійкості, тоді як “C-BEV” передбачає вищий дорожній просвіт, типовий для кросоверів. Проте в обох випадках сам комплект елементів живлення на основі Li-Ion акумуляторів буде ідентичним.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас