Скільки бізнесменів в Україні були змушені давати хабарі — соцдослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки бізнесменів в Україні були змушені давати хабарі — соцдослідження

Кримінал
547
В результаті соціологічного дослідження, проведеного Міжнародною організацією праці, Федерацією роботодавців України та Українським центром соціальних реформ, виявилося, що 63,8% бізнесменів в Україні були змушені давати хабарі і визнають це природною практикою, — повідомляє прес-служба ФРУ.
При цьому тільки 26% обурені таким порядком речей в українському підприємництві.
Також понад 50% респондентів вказали на те, що бізнесу заважають обтяжливі закони та існування надлишкових контролюючих функцій державних структур. На їхню думку, це проявляється у високих податках, штрафних санкціях, частих перевірках контролюючих органів, бюрократії, складності процедур для ведення бізнесу.
При цьому, коментуючи мету цих соцдосліджень, регіональний директор Міжнародної організації праці в Європі та Центральній Азії Хайнц Коллер висловив сподівання, що результати дослідження будуть використані бізнес-асоціаціями, українським урядом та профспілками.
«Для нас Україна має особливе значення, інакше б ми не робили найбільше в Європі і, можливо, в світі опитування про сприятливе середовище для підприємництва. Адже для цього ми звернулися за допомогою до найбільшого об’єднання українського бізнесу», — зазначив під час презентації результатів дослідження Хайнц Коллер.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас