Україна стала частиною світової Ddos-атаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна стала частиною світової Ddos-атаки

Технології&Авто
1574
Експерти з кібер-безпеки зафіксували потужну хвилю Ddos-атак, яка пронеслася по всьому світу. Так, згідно з даними Ddos-Guard, новий ботнет IOtroop/REAPER задіює 4,5 млн заражених пристроїв в понад 200 країнах. В тому числі, і українських. Найсильнішим атакам піддалися США, Великобританія і Канада.
Появи нової загрози експерти чекали ще на початку цього року, але незважаючи на попередження, виробники IoT не усунули бекдори (помилки в безпеці), що спричинило нову хвилю масованих атак величезного обсягу, що почалися в середині жовтня і вирують досі. Хоча пік ​​припав на кінець жовтня, бот нікуди не подівся.
Атаки здійснюються за принципом Pulse Wave, коли потужність то спадає, то наростає з однаковою періодичністю і планомірним збільшенням потужності. Хакери поперемінно задіяли ботів з різних країн. Обсяги сміттєвого трафіку на піку досягають позначки в 160 Gbps/150 Mpps. Боти генерували HTTP-флуд на рівні L7.
Як розповіли в Ddos-Guard, ботнет імовірно складається з роутерів і IP-камер і атакує жертв з усього світу. Але хто відповідальний за нову хвилю DoT (DdoS допомогою IoT), поки невідомо – автори не поспішають афішувати себе в інтернеті.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас