Іспанський суд відмовив Україні в арешті й екстрадиції Онищенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанський суд відмовив Україні в арешті й екстрадиції Онищенка

Казна та Політика
428
Прокуратура Іспанії відмовила Україні в арешті й екстрадиції народного депутата Олександра Онищенка, якого підозрюють у привласненні державного майна в особливо великих розмірах. Про це Онищенко повідомив після судового засідання.
“Суд вислухав позицію сторони обвинувачення, запитав, чи згоден я на добровільну екстрадицію, я відповів, що ні, і що моя справа є політичним переслідуванням. Суд визнав наші аргументи досить переконливими, щоб не застосовувати до мене арешт”, – сказав Онищенко.
При цьому він додав, що судове засідання тривало 1,5 години в суді Мадрида Audiencia Nacionale.
Водночас джерела “Української правди” в НАБУ зазначили, що поки офіційної відповіді від компетентних органів Іспанії в Бюро не надходило.
Нагадаємо, розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність з “Укргазвидобуванням”, почалося в грудні 2015 року.
За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016-го члени злочинної організації незаконно заволоділи грошовими коштами, отриманими від реалізації природного газу в розмірі понад 1,6 млрд, в результаті чого “Укргазвидобуванню” завдано збитків у сумі понад 740 млн гривень.
Слідство встановило причетність до участі в “газовій схемі” 29 осіб. В даний час семеро осіб, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб направлено до суду, з них стосовно семи осіб набрав чинності обвинувальний вирок.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас