Нафта зростає на торгах після вибуху нафтопроводу в Бахрейні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта зростає на торгах після вибуху нафтопроводу в Бахрейні

Енергетика
670
Ціни на нафту незначно зростають у понеділок на очікуваннях стабілізації нафтового ринку в зв’язку з угодою ОПЕК+, а також на занепокоєння трейдерів у зв’язку з підривом нафтопроводу в Бахрейні в кінці минулого тижня, свідчать дані торгів.
Станом на 7.49 за Києвом вартість січневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,08%, до 63,57 долара за барель, ціна грудневих ф’ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,12%, до 56,81 долара за барель.
Ринки очікують, що рішення щодо продовження угоди може бути прийнято на зустрічі міністрів нафти і енергетики всіх 24 держав угоди про скорочення видобутку, яка відбудеться 30 листопада у Відні. Напередодні цієї зустрічі, 29 листопада, відбудеться засідання міністерського комітету з моніторингу виконання угоди ОПЕК+ і коригування її умов, в який входять представники п’яти країн угоди: Саудівської Аравії, Венесуели, Кувейту, Алжиру, Оману і Росії.
Зростання цін також підтримує стурбованість щодо можливих збоїв поставок нафти з Саудівської Аравії у зв’язку з підривом нафтопроводу на ділянці в Бахрейні. МВС Бахрейну повідомило в суботу, що нафтопровід з Саудівської Аравії був підірваний в п’ятницю в результаті “екстремістських дій”. Силам цивільної оборони вдалося швидко згасити пожежу, що виникла на нафтопроводі, ніхто не постраждав.
При цьому Саудівська Аравія тимчасово зупинила роботу нафтопроводу в Бахрейні і посилила безпеку на нафтових об’єктах в країні, як повідомляв пізніше в суботу саудівський телеканал “Аль-Арабія” з посиланням на міненерго королівства. Голова МЗС Бахрейну Халед Аль Халіфа в запису в мікроблозі в Twitter звинуватив у підриві нафтопроводу Іран. Пізніше МЗС Ірану відкинуло звинувачення в причетності до вибуху на нафтопроводі. Бахрейнські ЗМІ в неділю повідомили, що Саудівська Аравія в стислі терміни відновила постачання нафти по трубопроводу в Бахрейн.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас