У Китаї з'явиться поліцейська дільниця без співробітників, під управлінням ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї з'явиться поліцейська дільниця без співробітників, під управлінням ШІ

Технології&Авто
412
На цьому тижні Китай оголосив про відкриття найближчим часом поліцейської дільниці без співробітників в одному з великих міст. Китайське фінансове видання Caijing Neican повідомило, що в дільниці можна буде здати іспит на права, подати заяву на паспорт і отримати інші держпослуги, пише The Next Web.
Роботизована поліцейська дільниця швидше буде виконувати функції дорожної поліції, а не ловити злочинців і стежити за порядком. Зокрема, тут можна буде пройти іспит на водійські права на комп’ютерному тренажері, пройшовши авторизацію по Face ID.
Для аутентифікації громадян буде використовуватися удосконалена технологія сканування обличчя, розроблена китайським ІТ-гігантом Tencent, який займається сьогодні в Китаї всім – від комп’ютерних ігор до видачі соціальних кредитів.
Тим, хто захоче скористатися послугами, не доведеться, як раніше, сидіти в черзі і заповнювати папери вручну або створювати електронні облікові записи вдома, завантажуючи додатки для створення логінів. Алгоритму Tencent буде достатньо сканування обличчя, щоб отримати доступ до всієї інформації про людину.
З чуток, в Китаї також розробляється ідея повністю автоматизувати держпослуги. Планується, що станції отримання держпослуг будуть працювати цілодобово, і, оскільки громадяни, мабуть, будуть мати справу з виділеним обладнанням, це забезпечить більш надійну і швидку роботу додатків, ніж у веб-рішень.
Зростання числа галузей, в які приходить ШІ, викликає зрозумілий страх про втрату робочих місць. Але варто визнати, що іноді люди – все-таки не надто підходящі кандидати на роботу, особливо в сфері держпослуг, пише видання.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас