Ford тестує екзоскелети на заводських робітниках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford тестує екзоскелети на заводських робітниках

Технології&Авто
987
Прототип створила компанія Ekso Bionics в тісній співпраці з працівниками конвеєра, які вказували на слабкі місця технології, тим самим допомагаючи її вдосконалювати, пише Engadget.
Скоро екзоскелети почнуть широко використовуватися для повсякденних потреб. Вони можуть допомогти солдатам в зонах військових дій і дати можливість паралізованим людям знову встати на ноги. Більше того, екзоскелети стануть в нагоді і робітникам на виробництві – наприклад, щоб вони могли піднімати важкі предмети без шкоди для здоров’я. Такий прототип нещодавно продемонструвала компанія Lowe’s.
Ford інвестує в екзоскелети EksoVest, які підтримують верхню частину тіла заводських робітників. Багатьом з них доводиться прикручувати гайки, які знаходяться у них над головою або піднімати вантажі на верхні полиці. Це не важко саме по собі, але коли виконуєш одне і те ж завдання 4600 раз на день і мільйон раз на рік, спина і шия просто не витримують.
Екзоскелет EksoVest, розроблений Ekso Bionics у співпраці з Ford, допомагає підняти від 2,5 до 6 кг, знижуючи навантаження на верхню частину тіла. Така підтримка допоможе уникнути травм на виробництві, викликаних перевантаженням м’язів, збільшити ефективність праці і поліпшити самопочуття співробітників до кінця зміни.
«Завдяки робочим з конвеєра Ford ми тестували і вдосконалювали екзоскелети, починаючи з самих перших прототипів. Вони відразу вказували нам на недоліки технології і допомагали їх усувати», – розповів співзасновник Ekso Bionics Русс Ангольд.
EksoVest підійде робітникам зі зростом від 152 до 192 см на будь-якому виробництві, де потрібно щось носити і перетягувати, починаючи з фабрик і будмайданчиків, закінчуючи розподільними центрами. Зараз Ford тестує екзоскелети на двох заводах в США, але планує запустити пілотну програму в Європі і Південній Америці.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас