Українцям, які шахраювали з криптовалютою, повідомили про підозру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям, які шахраювали з криптовалютою, повідомили про підозру

Кримінал
1020
Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру особам, які заволоділи коштами інвесторів під виглядом впровадження криптовалюти в Україні.
Про це йдеться на сторінці Генпрокуратури в Facebook.
Як повідомляється, правоохоронними органами проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння грошовими коштами потерпілих у великих розмірах за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
“Встановлено, що громадяни України, діючи за попередньою змовою, групою осіб організували на території України злочинну схему, спрямовану на заволодіння коштами фізичних осіб, шляхом обману та зловживання довірою, в особливо великих розмірах, через запровадження кріптовалюти”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що організатору злочинної схеми повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України. Прокуратура буде звертатися до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Нагадаємо, в серпні Генпрокуратура спільно з Нацполіцією викрила незаконну шахрайську схему під приводом впровадження криптовалюти.
Українці за попередньою змовою з громадянином Індії організували на території України злочинну схему, спрямовану на заволодіння коштами фізичних осіб, шляхом обману та зловживання довірою.
Ними був штучно створений комерційний проект з впровадження в Україні криптовалюти у вигляді “SwisCoin”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас