Toshiba може розмістити акції на $5,3 млрд, щоб уникнути делістингу з біржі Токіо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toshiba може розмістити акції на $5,3 млрд, щоб уникнути делістингу з біржі Токіо

Фондовий ринок
149
Toshiba Corp. планує залучити 600 млрд ієн ($5,3 млрд) за рахунок розміщення нових акцій, якщо зрозуміє, що не зможе завершити угоду з продажу напівпровідникового бізнесу за 2 трлн ієн до кінця березня 2018 року, повідомляє MarketWatch з посиланням на обізнані джерела.
Такий крок стане черговою спробою Toshiba відновитися після фінансових проблем, пов’язаних з банкрутством її американської атомної “дочки” Westinghouse Electric Co.
За даними на 30 вересня 2017 року, негативний акціонерний капітал Toshiba склав 619,8 млрд ієн – це показує, що зобов’язання перевищують вартість активів, що належать її акціонерам, на таку суму.
Акціонерний капітал Toshiba був негативним за підсумками минулого фінансового року, і, якщо він залишиться від’ємним на кінець поточного фінансового року (31 березня 2018 року), компанію чекає делістинг акцій на Токійській фондовій біржі.
Як повідомлялося, 28 вересня Toshiba підписала угоду про продаж напівпровідникового бізнесу групі інвесторів на чолі з Bain Capital за 2 трлн ієн ($18 млрд). Угода, як очікується, дозволить Toshiba домогтися позитивного власного капіталу, однак її необхідно завершити до кінця цього фінансового року.
Компанії необхідно отримати схвалення регуляторів у багатьох країнах для проведення угоди, а також вирішити юридичні проблеми з її партнером по напівпровідниковому бізнесу – Western Digital Corp..
На думку експертів, зробити все це до березня буде досить складно.
Вважаючи, що відстрочка завершення угоди практично неминуча, Toshiba розглядає можливість випуску нових акцій на користь ділових партнерів та інституційних інвесторів, повідомляє джерело MarketWatch.
Акції Toshiba за підсумками торгів у п’ятницю подешевшали на 5,1% після того, як японська служба мовлення NHK повідомила про можливе розміщення акцій компанією. Випуск нових акцій розмиє частки нинішніх акціонерів, відзначають експерти.
Головний фінансовий директор Toshiba Масаесі Хірата повідомив напередодні, що рада директорів компанії розглядає можливість продажу інших підрозділів, крім напівпровідникового бізнесу.
За його словами, компанія хотіла б завершити продаж операцій у сфері виробництва чіпів до березня, однак вивчає й альтернативні шляхи залучення коштів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас