Apple купила стартап, що перетворює смартфон на кінокамеру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple купила стартап, що перетворює смартфон на кінокамеру

Фондовий ринок
618
Камера iPhone X стане ще кращою. Компанія Тіма Кука придбала стартап InVisage Technologies. Його технологія квантових точок дозволяє знімати на камеру смартфона відео практично голлівудської якості, повідомляє Business Insider.
Звичайні CMOS-датчики зображення працюють на основі кристала кремнію. Використовувана зараз в камерах смартфонів технологія ізолює кожен піксель для мінімізації перешкод, однак це знижує світлочутливість кристала, робить зображення темним при недостатньому освітленні. Створений в 2006 році в Каліфорнії стартап InVisage розробив інноваційну архітектуру датчика зображення зі спеціальним шаром QuantumFilm, здатним максимально сприймати світло. Наночастинки розпорошуються на підкладку з особливого матеріалу, розробленого стартапом. Вони створюють сітку з так званих квантових точок, яка і служить основою матриці відеокамери. Найголовніше, що нова технологія підходить для камер смартфонів.
InVisage представив відео, зняте за допомогою технології QuantumFilm одним з найяскравіших американських кінорежисерів Уесом Андерсоном. Короткометражка доводить, що на смартфон можна буде знімати голлівудської якості кіно.
Зараз в стартапі працює 53 людини, і, за даними Crunchbase, він залучив $98 млн інвестицій, у тому числі від таких венчурних фондів, як Intel Capital, Nokia Growth Partners і GGV Capital. У свою чергу Apple, як і завжди, не розкриває своїх планів. Не відомо навіть, за яку суму корпорація придбала InVisage.
Втім, експерти впевнені, що виробник айфонів скористається проривною технологією квантових точок, щоб підняти на нову висоту якість відеокамери, яка в iPhone X вже перебуває на дуже пристойному рівні. В даний час Apple використовує датчики зображення від Sony та інших постачальників, але не виключено, що за допомогою інновацій від InVisage корпорація може зайнятися розробкою власних.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас