Аваков запропонував видавати водійські права з випробувальним терміном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков запропонував видавати водійські права з випробувальним терміном

Казна та Політика
1880
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував змінити порядок видачі водійських прав громадянам, які отримують їх вперше. Зокрема, на його думку, термін дії таких документів має становити 2 роки. Якщо водій в цей період зробить не більше 2-х адміністративних правопорушень, його права поміняють на 30-річні без додаткових умов. В іншому випадку, відправлять на перездачу.
Такі ініціативи міністр висловив під час свого виступу на засіданні уряду України, представляючи проект змін до правил дорожнього руху. І виніс проект відповідної постанови на розгляд Кабміну.
За інформацією, озвученою Аваковим, в 2016 році в Україні відбулося 155 тис. ДТП. У 25 тис. з них постраждали люди: 32 тис. отримали травми, понад 3 тис. – загинули. За 9 місяців у дорожньо-транспортних пригодах загинуло 2317 осіб.
«На дорогах України у 2017 році загинуло в 4 рази більше громадян, ніж на фронті», – резюмував міністр.
Щоб вирішити цю проблему, міністр запропонував ще кілька радикальних заходів. Наприклад, він наполіг на істотному посиленні покарання для водіїв, які керують автомобілем у нетверезому стані і стали винуватцем ДТП з постраждалими, до 3-х років позбавлення волі. А в разі смерті потерпілого – садити в тюрму на 7-12 років.
Максимальну швидкість руху в населених пунктах країни Аваков запропонував встановити на рівні 50 км/год. При цьому, за перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год міністр пропонує карати штрафом 3400 грн. (зараз 510 грн.).
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман висловив упевненість, що законопроекти, які вже подані до ВР і містять багато із зазначених нововведень, можуть бути винесені на розгляд Верховної Ради вже наступного тижня.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас