НКРЗІ: Мобільні оператори звільняють смуги радіочастот для впровадження 4G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЗІ: Мобільні оператори звільняють смуги радіочастот для впровадження 4G

Казна та Політика
1124
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, розпочала підготовку до тендеру на 4G-ліцензії в діапазоні 1800 МГц.
Про це повідомляє прес-служба НКРЗІ.
Як зазначається, 10 листопада Національна комісія прийняла рішення “Про проведення конверсії та видачу ліцензії на конкурсній або тендерній основі” в діапазоні 1800 МГц.
Рішення прийнято на підставі заяв ПрАТ “ПФ Україна”, ТОВ “Лайфселл” і ПрАТ “Київстар” про намір звільнити смуги радіочастот, передбачених для впровадження нової технології.
Рішення, зокрема, передбачає проведення конверсії радіочастотного ресурсу України в смугах радіочастот у діапазоні 1800 МГц у всіх регіонах України і за результатами цієї конверсії видачу ліцензій на конкурсній або тендерній основі.
Цим же рішенням “ПФ Україна”, “Лайфселл” і “Київстар” визначено суб’єктами конверсії та встановлені терміни проведення заходів з конверсії: початок – II квартал 2017 року, закінчення – не пізніше одного місяця з дня фінансування вартості конверсії її ініціаторами.
Це рішення надає старт підготовки до тендеру на 4G-ліцензії в діапазоні 1800 МГц, що передбачає виконання всіх необхідних процедур у встановлені законодавством конкретні терміни.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас