Жеваго підозрюють у виведенні 53,7 млн доларів банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жеваго підозрюють у виведенні 53,7 млн доларів банку

Фондовий ринок
690
Власника збанкрутілого банку “Фінанси і кредит”, депутата Верховної Ради Костянтина Жеваго (за даними НБУ володіє 97,67% акцій банку) підозрюють у виведенні з банку 53,7 млн ​​доларів.
Про це свідчить постанова Шевченківського районного суду Києва від 31 жовтня 2017 року.
Згідно з матеріалами суду, Служба безпеки України в рамках розслідування однієї з кримінальних справ встановила, що в 2012-2015 роках посадові особи банку “Фінанси та кредит” за попередньою змовою з власниками цього банку і посадовими особами та власниками кіпрської компанії Nasterno Commercial LTD заволоділи зазначеною сумою коштів банку. Зловмисники діяли за такою схемою. Зазначені кошти були передані банком під заставу австрійському банку Meinl Bank AG в якості забезпечення під кредит, узятий Nasterno Commercial LTD.
При цьому, слідчі з’ясували, що ініціатором надання австрійським банком кредиту компанії Nasterno Commercial LTD були саме посадові особи банку “Фінанси і кредит”. Надалі кредит так і не було повернуто компанією, в результаті чого австрійський Meinl Bank 30 вересня 2015 року, коли “Фінанси і кредит” вже був визнаний неплатоспроможним (17 вересня 2015 року), списав з його кореспондентського рахунку суму заборгованості.
Як аргумент на користь того, що в цих махінаціях замішаний нардеп Жеваго, слідчі заявили, що підписання головою правління банку “Фінанси і кредит” договору застави з Meinl Bank, а також приховування ним зазначених договорів від бухгалтерії і подальші дії не могли відбуватися без відома безпосередніх власників банку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас